July 22, 2012

Kami yang mereng

Copy link entry iza_hafizah… Rajin sungguh dia cerita pasal kami yang mereng :-p

1. Reunion PSAS
2. Pacak tumit, lengan paras
3. Musim Durian
4. Owh… saya nak bercuti

July 18, 2011

Cherita malam tadi

As Salam,

Pada suatu hari, saye bersama dengan kawan-kawan saye berlari-lari merentas desa. Jalan raya banyak ditutup oleh pihak polis. Mereka menunjukkan kepada saye dan kawan-kawan laluan yang betul untuk merentas desa.

Tiba-tiba saye rasa saye sedang naik kereta bersama kawan-kawan saye. Ada 3 buah kereta semuanya. Saye dan kawan-kawan mahu membeli-belah di Shopping Mall. Sedang kawan saya mencari-cari tempat parking kereta, dengan tidak semana-mena ketiga-tiga kereta tadi terlibat dalam kemalangan. 2 buah kereta cedera ringan tetapi sebuah kereta terapung-apung di atas longkang yang amatlah besar saiznya.

Saye membantu kawan saye keluar dari kereta tersebut. Kami tak jadi shopping. Saye terus pulang ke rumah mengambil van bapak saye (bapak aku ada van ke?) dan terus pergi membantu kawan-kawan saye yang terlibat dalam kemalangan.

Kami terus berjumpa dengan Encik Polis. Encik Polis sangat garang. Dia menulis sesuatu di atas kertas. Saye rasa mungkin dia nak saman kami kereta memandu dalam keadaan merbahaya. Tapi… Encik Polis ada menjual Tau Fu Fa. Ada 4 perisa. Ada rasa kiwi, orange, honey dan chocolate. Sambil Encik Polis menulis sesuatu di kertasnya, saye telah memesan 4 Tau Fu Fa. 2 perisa honey dan 2 perisa chocolate.

Tiba-tiba saye dengar Ate Mote Mote menangis. Saye terjaga dari tidur. Rupa-rupanya saye bermimpi… cet!

Tag kawan-kawan yang terlibat dalam cerita ini: Rozie, Sham, Sal, Sha-e dan beberapa kawan lain yang saye tak kenal.

June 9, 2011

Apabila anak anda bertanya…

June 8, 2011

Hampir menjadi n3n3k

Fuuhh…

Saye terlupa lagi… Hujan renyai-renyai… Saya mahu segera pulang berjumpa ate mote mote… Sudah keluar dari ofis… Cari kunci kereta… Takde… Dalam handbeg… Takde juga… Yea, kunci kereta di atas meja bilik saye… Cis! Saye sudah tua… Asyik lupa je…

May 27, 2011

Penyakit ID10T

Salam semua,

Haha! En.Suami selalu cerita pasal penyakit ni dulu. Dan hari ini, waktu ini, di sini saya yang terkena. Haishh…

Nak di jadikan cerita… Saya mahu pulang segera ke rumah. Al-maklumlah dari Serdang ke Gombak kan… Jauh dan jem… Sungguh saye tak larat… Di tambah dengan perut yang dah memboyot.

Saye sudah separuh jalan nak keluar kawasan UPM dan tiba-tiba… Saye teringat henpon saya… Ya… Henpon masih di atas meja bilik saye… Adoiyaiii… Nak mintak tolong sape amik kan… Nak call macamana?

Terpaksa la saye patah balik… Naik tangga library… Semata-mata henpon ini… Mencabar sungguh. Huh…

Ai Dee Ten Tee… Sungguh saye hari ini…

September 30, 2008

Jenis-jenis ketupat yang saye reti buat…

1. Ketupat sate

2. Ketupat bawang

3. Ketupat Sintok

4. Ketupat Kodok

{picture – Sek.17, Shah Alam – photo by yisuzy, model: nokia n73me}

Rambut Raya


{picture at Thomas n Guy, SACC – photo by yayang, model: nokia 5300 XpressMusic}

September 25, 2008

Pet & collection!

Salam & hye…

Binatang peliharaan saye :-) Name beliau adalah GUTSY

Komik saye yang terbaru :-)

{picture – Sek.17, Shah Alam & Kinokuniya, KLCC – photo by yisuzy, model: nokia n73me}

September 20, 2008

Video Kenangan IS223 Jun2004 – Jun2006

Salam Ramadhan,

Petang ini kami beramai-ramai akan mengadakan sidang reunion (berbuka puasa bersama-sama) untuk pertama kalinya selepas 2 tahun meninggalkan aktiviti pembelajaran di UiTM Puncak Perdana. Tempat yang kami pilih adalah Kenny Rogers Roaster di Mid Valley. Story kat sane akan di update next entry. Sebelum tu, jom layan video yang telah kami sediakan untuk Dinner IS223 2006.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-cev5Weqexk]

p/s: video dicilok di youtube ; diupload oleh mister amien ; yisuzy telah mendownload :-)

September 19, 2008

Hujung Minggu Tanpa 'Awak'

Di suatu petang nan damai beserta angin sepoi-sepoi bahasa. ‘Kiter’ & ‘Awak’ melangkah penuh longlai bagaikan itik pulang petang. Bersembang, bergurau-senda, usik-mengusik. Saat itu sangat bahagia :-) (Sekarang pon bahagia jugak) ‘Kiter’ & ‘Awak’ mencari tempat untuk mengisi perot yang sedang berkeroncong mendendangkan lagu Paranoid dari Linkin Park. Langkah kami semakin laju apabila terlihat sebuah restoran yang pasti menghidangkan apa yang diminta oleh perot kami.

Setelah makanan dipesan…
Awak : Kiter… ooo… Kiter…
Kiter : Ye Awak…
Awak : Kiter tau tak?
Kiter : Tak tau la Awak!
Awak : Yela… Awak nak bagitau la neh…
Kiter : Ok Kiter dengar… ape dia?
Awak : Bulan depan Awak nak pegi Sabah
Kiter : Bila?
Awak : 19-21 September
Kiter : Bestnyer… Buat ape kat sane?
Awak : Awak keja la Kiter… (manje saje bunyi nyer)
Kiter : Nak itot moley…?? (Walaupon sudah tahu akan jawapannya)
Awak : Tak boley la Kiter… Awak g sane nak buat keja…
Kiter : Alaa… (muncung sedepa). Hmmm… Ok takpe tapi Kiter nak kirim moley…?
Awak : Kirim ape? Kirim salam… (Sambil tersenyum simpul)
Kiter : Kirim SUMPIT haha!!!
Awak : Haha!! Betol nak neh?
Kiter : Acah mat labon!!! Takmo lah!!!

Makanan yang dipesan pon sampai… Hmmm… Time to MAKAN!!!

p/s: ‘Awak’, Thanks ecard raye!!!