June 10, 2008

NANANANA (Apa tuh??)

Haluu…

Entry kali nih atas request daripada somebody yang memang sangat dungu dengan istilah NANANANA. Actually… NANANANA yang i selalu guna datang nyer daripada cerita Allahyarham Tan Sri P. Ramlee (Nasib Si Labu Labi). Part Haji Bakhil tengah picnic kat pantai dengan Cikgu Murni (So, lepas ni korang bole la tengok dan dengar dengan teliti). I tried to search dialog cerita tuh tapi tak jumpe. Tak kesah lah nanti ade la kuar kat tv tuh!
NANANANA bermaksud lebih kepada aktiviti bersuka-ria, berhibur, seronot-seronot dan termasuk juga aktiviti-aktiviti yang hanya boleh dilakukan oleh orang yang sudah berkahwin. Contoh word lain yang seerti dengan NANANANA adalah GORENG-GORENG. NANANANA membawa maksud yang sangat luas sehingga kadang-kadang ramai yang salah tafsir. Normally, i guna word NANANANA adalah sewaktu i tengah happy-happy, enjoy dengan family or friends. Even, sewaktu kiter sedang ‘iyak’ (istilah melabur yang agak berbahasa) adalah satu contoh NANANANA. Apa sahaja perbuatan yang kite rase seronok untuk dilakukan adalah NANANANA.

So, kepada Mr. Din (bukan nama sebenar) yang nak tau sangat apa maksud NANANANA, hopefully dah faham lah ye…

Enuff bebe…