Berbuka puasa bersama Yayang

Salam Sejahtera buat semua penghuni planet bumi,

Yayang adalah seorang budak perempuan yang katek. Beliau suke sangat makan ayam dan naget. Beliau sangat rajin memasak dan mengemas rumah. Beliau juga sangat pandai masak paprik sehingga Abah ketagih ‘paprik yayang’. Yayang sangat manje kerana beliau merupakan anak bongsu keluarga Pakcik Kassim. Yayang masih belajar di UniKL dan mengambil kursus Bachelor of Multimedia Technology (Hons) in Interactive Multimedia Design. Beliau mengaku yang beliau masih single & available tetapi beliau sering bermain as-em-es (mungkin bf kot!). Calon-calon bf nyer mestilah melalui proses penapisan yang akan di buat oleh saye sendiri. Yayang adalah adik perempuan saya yang sah!!!
Buat Yayang,
1. Jea sayang Yayang
2. Semalam kite berbuka sama-sama bestkan :-)
3. Jea selalu kacau & nyakat Yayang kan… Yayang marah tak?
4. Kite tidor satu katil, lasak tak Jea tidor?
5. Kite selalu pegi shopping sama-sama kan…
6. Yayang nanti ajar Jea Photoshop paling advance tau… Jadi cikgu Jea ye… :-)
7. Kite selalu mengumpat sama-sama kan…
8. Ingat tak dulu masa kecik-kecik kite selalu gaduh, main tarik-tarik rambut :-)
9. Tapi kite jugak dulu suke main masak-masak, kawen-kawen, mak-mak, perang-perang, nyorok-nyorok… Ingat lagi tak?
10. Dulu masa Yayang belom lahir lagi, Jea penah cakap kat mak “Mak, Ujie nak adik la… Mak buat la adik untuk Ujie” pastu mak terus jawab “Hah!! pegi kedai beli tepung, nanti mak uli tepung buat adik”. Jea betol-betol laa pecaya dulu… Mongok kan! :-)
11. Jea tak bole lupe pasal semalam kite bole sesat dalam KLCC. Kite terperangkap dibawah kolong takde udara dan pintu terkunci. Yayang nak nangis tapi Jea cool lagi huhu… Kejadian malam semalam sangat adventure

Yayang dan Jea


{picture – Delifrance, KLCC – photo by yisuzy, model: nokia n73me}

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://suzila.munmon.com/2008/09/berbuka-puasa-bersama-yayang/trackback/

Comments

ohh yayang ke nama manje dia.. heheh

buat kak ujie mucuk n macyam :)
1. ninie pon cyg kak ujie gak.. muahmuahh
2. wahhh best2 sbb dpt mamam ayammm… nyum2
3. huhu… tak mawahhh ponn… majukkk jeee.. hehehe
4. uishhhh lasak gilerrrr…. sampai ninie termasuk bwh tilam (hahahha tipu jerrr)
5. slalu2.. best2… klu nak shopping lg ajak jeee… jgn malu2 tau… hehehe kte mmg suke shoping2…
6. bule2…. no hallll pyerrr… ;)
7. yeee…. ape lg nak wat selain membuat ketupat b’same2… kihkih
8. a’ahhhh mmg ponnnn…. kak ujie laaaa…. pastu ninie nangih.. uwaaaaaaa ;P
9. hahaahha… tp yg paling tak leh lupe skali… kte mandi same2 dlm bilik air…. pastu buang air byk2 kat bwh pastu berenang bergilir2…. hahahhahahaha :D mongokkan kte nihh :P
10. ohhh… yeke… abis ninie ni dr tepong laaaa ehh?? hahaha
11. hahahhaha…… tu la kejadian yg paling serammm skali.. dah la sunyiii, pastu makin sempitt, pastu suram, pastu takde udareeee, cume dgr byi kasut tumit kak ujie jerr…huuuuuaaaaaaa….. kejadian yg tak bule dilupakan….. mcm dalam filem seram kan kak ujie…. nasib baik dpt kuar… huhhh… klu takkk.. beraye bawah kolong la kte nmpknyerrr…. hehehhehee…

maria,
name sebenar beliau adalah suzaini. ninie, yayang, kinteng adalah name tipu-tipu.

giMmOe,
sejak bila jadi gimmoe nih!!!

hahahha!!! a’ah la…. kite penah mandi same2 pastu buang air kat lantai banyak2 bila penuh air kiter berenang… kan! kan! kan! hahahah!!!!

heheheh…. giMmoe tu name pet pet kesayangan ninie di myspace…. sajer je nak mempopulekan dia… kihkih….

hahahhahah…. activti berenang dibilik air yg beshhh… kihkihkih… :D

ooo… gimmOe berkawan dengan n3n3n ye di myspace… sila lah bawak n3n3n ke playground ye

hehehehe…. giMmOe mmg suke bermain bersame n3n3n… ;P

nampaknya entri ini mejadi sessi debat adek-beradek anak-anak pakcik kasisim ek?

kim salam kat cik esah, pesan kat dia sediakan makanan banyak2 masa aku datang beraya nanti.. aku kan GELOJOH….

Apelah kiter neh, biarlah sama siapa dia nak berchinta. Tiadalah perlu melakukan penapisan kerana awak pasti dia bijak memilih. Lelaki yg buduh dan tidak beradab atau tidak tahu apa itu kesopanan dan kesusilaan pasti akan direject secara total. Awak cayang kiter. HuHU

kak ujie nak tau x.. sampai ke tua ni pun ninie suka je nak mandi berteman..
hahahahaaa~ TETTTTTTT

ishhhh ishhhh… nanot nihhh nak kene nihhh…..
kak ujiiii…. g bababkannn nanot tuhhhhh… hukhuk

Post a comment