February 20, 2013

Ketandusan idea untuk memasak

Salam semua…

Setiap hari saye masak untuk bekalan anak2 ke rumah baby sitter mak hawa. Kadang2 memang dah takde idea langsung nak masak ape. Zero!

Jadi, dengan adanya mince chicken saye pun dengan gigih buat chicken meatball. Hopefully anak2 saye suka..

image

Semalam buat soup. Ini hari masak kicap. Bole lah kan! kan! kan!

Mince chicken di gaul bersama potongan onion, ginger (tumbuk), sedikit garam dan tepung jagung.

Sukatannya adalah mengikut kesukaan hati dan kesesuaian kekentalan :-)

Posted via Galaxy S3

Saye tak kenal… Sorry…

As Salam…

Saye suke tengok tivi. Tapi saye tak punya banyak masa untuk melayan cerita-cerita yang berepisod. Kalau layan jugak konfen terskip banyak hari. Terpaksa la curi time bila anak-anak dah tido, kita cari Ipad bukak Dailymotion huh… Jadinya saye pun tak brapa nak kenal artis-artis baru kat Malaysia ni… Contoh paling senang… Fear Factor Selebriti Malaysia… Aaron Aziz je yang kenal saye saye kenal :-P Yang lain hmm…mmm.. jap jap… Maybe ada la dalam 5 orang yang saye kenal haha! Sungguh la tak informatif!

Ni dialog tadi dengan adik saye si Ninie…
Saye : Yang… sape Talha Harith? (Sambil membelek-belek Portal OB)
Ninie : Laa… tu pun tak kenal? Dia tu Hadi dalam cerita Setia Hujung Nyawa
Saye : Setia Hujung Nyawa?? Cerita apa tu? Sape lagi yang belakon?
Ninie : Amar Ashraf…
Saye : Errr… sape pulak tu?
Ninie : Dia jadi Zain Hakimi
(…dan soalan jawapan menjadi semakin panjang lebar…)
Haha! Kesian adik saye…

February 17, 2013

Sakit gigi…

Salam…

Si kakak yang sedang bermain bersama adik tiba2 terdiam dan terus cari mommy nya…

“Mommy… sakit…” tangan tunjuk mulut.
“Kenapa? Come… mommy check”.

image

Gigi geraham nak tumbuh

Ok… Tunjuk kakak depan cermin dan explain :-)

Posted via Galaxy S3

February 3, 2013

Membesar… Membesar… Membesar…

Salam…

Kejap je rasa anak saye sudah mula membesar bagai johan… Sudah banyak perkataan yang keluar dari mulutnya… Baik kakak mahupun adik… Masing2 berlumba antara satu sama lain…

Yang pastinya saye sedang berusaha untuk mengajar 4 bahasa kepada mereka. Bahasa Melayu (ini sudah semestinya pertuturan seharian), Bahasa Inggeris (ini penting untuk kemajuan), Bahasa Jawa (takmo lapok ditelan zaman) & Bahasa Perancis (bonus utk mereka)

Semoga anak2ku menjadi insan yang berguna kelak…

image

Ada talent olahraga macam mommy nie

image

Sara kata dia nak joging

image

Yaya & playground

image

Elshishi (klcc) best katanya...

Posted via Galaxy S3

Congrats Ateh

Salam…

Sudah lama tidak menjengah ke sini… Ape pun congrats Ateh. Kerna sudah menjadi tunangan orang… Sila banyakkan bersabar dengan dugaan, cobaan dan rintangan…

Penat kami masih belum rebah… Anak2 sudah dihantar ke kampung Shah Alam :-) … Rindu pulak telatah nakal mereka…

image

Rekaan awal pelamin

image

Dan... hasilnya...

[posted via Galaxy S3]