April 11, 2013

Cepat sembuh yea sayang

Salam petang,

Sudah banyak hari mommy tidak ke kantor. Patutnya hari ni janji dengan students untuk artikel yang di minta. Sorry sesangat. Artikel tu pun belum di cari lagi. Dalam kepala ni Qayzer Adam Munawar saje…

Demamnya dari hari Sabtu. Suhu badannya mencecah 41Âșc. Makan tak mau. Minum pun tak mau.

Cepat sembuh yea sayang. Mommy rindu Adam yang aktif, notty, suka ‘mengemas’ dan suka kacau kakak Sara

image

Sememangnya dikala ini dia takde mood dan energy langsung

Posted via Galaxy S3

March 24, 2013

Kembar lain tahun

Salam,

Walau pergi ke mana saja pasti ada yang bertanya… “twins ke?”… Haha! Yelah mereka membesar bersama… Dan lantas saye pun mengiyakan saje :-)

image

Pastinya mereka dilahirkan pada tahun yang berbeza

Posted via Galaxy S3

March 15, 2013

Merempit

Salam,

Apabila anak-anak semakin membesar, kita akan terasa seperti nak ada anak kecil lagi. So, tak salah kalau para ibu suke menggunakan perkataan “rindu la nak ada baby lagi”. Haha!

Setiap hari ada saja skill baru yang Sara dan Adam nak tunjuk. Dan semalam dia bersama- sama merempit keliling rumah. Habis semua dilanggarnya :-)

image

Posted via Galaxy S3

February 20, 2013

Ketandusan idea untuk memasak

Salam semua…

Setiap hari saye masak untuk bekalan anak2 ke rumah baby sitter mak hawa. Kadang2 memang dah takde idea langsung nak masak ape. Zero!

Jadi, dengan adanya mince chicken saye pun dengan gigih buat chicken meatball. Hopefully anak2 saye suka..

image

Semalam buat soup. Ini hari masak kicap. Bole lah kan! kan! kan!

Mince chicken di gaul bersama potongan onion, ginger (tumbuk), sedikit garam dan tepung jagung.

Sukatannya adalah mengikut kesukaan hati dan kesesuaian kekentalan :-)

Posted via Galaxy S3