November 24, 2008

Selamat Pengantin Baru – Ratna Sari Dewi

Selamat Pengantin Baru to Ratna & hubby. Sudah selamat diijabkabul pada 23 November 2008. Ahh.. ramainye kawan-kawan dah kawen. Ade yang sudah mempunyai baby yang comei-comei… Menghadiri majlis kenduri menjadikan alumni SMKS24 tercapai. Disini lah tempat kami berjumpe semula (kalau tak jangan harap ade time nak gathered macam neh!! huhu…)

Ratna Sari Dewi's Wedding

Ratna Sari Dewi's Wedding


ratna & suzy

ratna & suzy


pintu gerbang

pintu gerbang


present from kota LONDON... thanks rozie!!

present from kota LONDON... thanks rozie!!


gadis gediks!!

gadis gediks!!



{picture at Puchong – photo by yisuzy, frenz ; model: nokia n73me, unknown}

October 20, 2008

Selamat Pengantin Baru – Amien & Yanty

Salam dan Hi…

Congratulation to Amien & Yanty… Tanggal 17 October 2008 mereka telah pon di satukan (saye tak sure betol ke date tu maybe 16th or 17th lah!!). Saye datang with ‘Awak’ jam 9.00pm di Wisma Sejarah (lambat sikit memandangkan majlis pon dibuat pada Hari Jumaat. U all know lah jalan KL tu macamane kan hmm…). Sampai saje terus register. Amien & Yanty dan naik pelamin. Saye sempat lambai dari jauh saje lah (tak tau dia nampak ke tak har! har! har!). Kawan-kawan yang lain dah sampai (Badul, Syuheir, Ainon, Ayien, Alin, Jlo, Sani & orang umah, Zam). Tu je kot yang saye kenal. Ooopss… Nida selaku pengapit Yanty :-) Tahniah again to Amien & Yanty 8)


p/s: Amien, dont forget to send me picture gaya bebas atas pelamin woohoo…!!

{picture – Wisma Sejarah, KL – photo by Awak, model: nokia n73me}

May 18, 2008

Selamat Pengantin Baru – Habsah a.k.a Big

HeyLo….

Semalam i pegi weeding my frenz dekat belakang umah ni… So, time tu la i dapat jumpe balik semua kawan-kawan sekolah dulu… Ada yang dah bertunang, dah kawen and ade jugak yang dah pregnant… huhu… best sangat… Sorang member i yang study kat Ireland pun ada jugak… Dia dah pun dapat title “Dr.”… Kita bersembang tak hingat dunia punye… Hahahaha!!!… Ade pulak sorang minah kepoh (Cha-e) memang makin havoc lah (Cha-e, ko hidupkan suasana lah!!! Haha…)

So, till then… bubui…

{picture at Sek.17, Shah Alam – photo by Abang Mail (hubby Hajar), model: nokia n73me}

July 23, 2007

Selamat Pengantin Baru – Suzana & Faiz

Salam sejahtera para pembaca budiman,

Emm lamer tak update blog nih… Bukan sajer tak update, nak bukak pun sekarang sudah jarang sekali. Tak kesah la.. ape-ape pun rasenyer kiter lom terlambat lagi nak wish SELAMAT PENGANTIN BARU buat kakak kesayangan, @ tempat nak sembang-sembang kat umah, @ tempat nak ngutuk-ngutuk, @ kawan sama-sama nengok tv… SUZANA bersama pilihan hatinyer FAIZ pada tanggal 7.7.07 dengan sekali lafaz sahaja beliau sudah menjadi isteri orang. Perkenalan yang agak sempoi; sama2 bekerja di tempat yang sama HSBC (skrg dah tukar tempat lain). Agak hiruk pikuk sedikit seadaan di rumah waktu itu. Hai.. almaklumlah kenduri kendara Pakcik Kassim nak menyambut 1st menantu lelaki dalam umah. (sebelum nih ada sorang je menantu pompuan – wife abang kiter lah). Ape nak di kata sekarang diorang baru je pulang dari honeymoon di Kuching. Ribuan malah jutaan terima kasih kepada kengkawan yang sudi datang ke umah untuk memeriahkan majlis dan juga kengkawan yang tak dapat datang tapi kasi hadiah je (macam kiter lak yang kawen.. huhu..)

Agak menarik di majlis kawen kakak kiter nih sebab ade disediakan desert yang kiter rase kawasan kampung seksyen 17 s.alam belom penah buat lagi. Nak tau tak ape dier?? Cendol dalam cup comei!! Sewaktu kiter tengah dok bersantai bersama kengkawan selepas penat jadi pengapit (actually tak penat pun malu saje yang ade mm.. eh.. korang ingat senang ke nak kipas pengantin dengan menggunakan tangan kiri!!) ade la 2-3 budak-budak (maybe jiran muda kelompok 17 kot) sedang menatang dulang yang berisi beberapa cup cendol dan cendol tersebut diagih-agihkan kepada pengunjung yang datang. Mmmm… selalunyer desert kat majlis kawen puding ke, kek ke… nih cendol pulak… Kumpulan kompang yang ditempah khas dari Puchong pun siap bawak rebana ubi. Dengar kata kumpulan kompang nak mainkan 8 lagu tapi ‘tak dan’ sebab pengantin jalan laju sangat… huhu… (salah pengapit ker?? Sebab pengapit yang bawak pengantin!!) Kiter ingat senang jer nak jadi pengapit nih rupenyer sangat susah dan tak bape best la.. tak dapat enjoy dengan majlis. Ade kengkawan yang datang pun tak sempat nak jumpe sebab sibuk dengan pengantin. Sorry la kawan-kawan… :-(

Walau ape-ape pun alhamdullillah.. Majlis yang tak seberapa pun akhirnyer abis dalam keadaan dan cuaca yang sangat baik. Selesai je majlis hujan pun turun. Mak kata hujan rahmat tuh!! Nih ader la sedikit gambar untuk tatapan pembaca. Story majlis belah lelaki di Dewan Peperiksaan UKM Bangi akan di gubah pada next entry.. so chow!! n salam… :-)

{pictures at Shah Alam & UKM, Bangi – photo by professional photographer, model: unknown}

July 4, 2007

Selamat Pengantin Baru – Adnan Rizal & Norlita

Salam buat kengkawan dan pembaca… Nampak tak pasangan bahagia tu… Senyum jer… Tu la Nandre dan isterinyer Ieta dah pun selamat naik pelamin pada 24 June 2007. Kiter pun g la tengok gak dari Shah Alam – Putrajaya – Sekinchan berkonvoi bersama kawan-kawan PLF. Minggu ni plak majlis kenduri akan berlangsung di Tepen tapi sori la Abang Nandre, kiter tak dapat la nak g saner jauh sangat lagipun 8 July 2007 nih ade kenduri di rumah kiter sendiri di Shah Alam (kakak yang kawen la..). So, kiter nak nyanyikan lagu nganten baru buat Adnan Haris & Norlita…

Selamat pengantin baru
Selamat berbahagia
Selamat ke anak cucu
Selamat sejahtera

Semoga berpanjangan
Semoga berkekalan
Semoga satu tujuan
Samoga aman…

Hidup mestilah rukun
Sabar paling perlu
Cinta setiap hari
Senyum mesti selalu

{picture at Sekinchan – photo by yisuzy & ntah!, model: Sony Ericsson S700i ; edit by yisuzy}