July 30, 2007

My memory

Mmmm…. salam sumer… Ni antara lagu favourite kiter… So saje la mau simpan sini… Siap kasi translate lagi…Hahaha… Check it out!!!

My memory, mo du gi ok hae io ge` sun gan
nun-e`l gam-e` mion a ju jak-e`n il do bo i ne io
You’re far away, dah-e`l su ob ne`n go se
sa lang han da ne`n mal do gi da lin da ne`n mal do ha ji mot ha go

jong mal mol lat jio ge` dael i lot ge
da si man nal jul-e`n saeng gak jo qa mot haes-ot jio

a jik nol sa lang hae i je la do ne ge go baek hal ge
I wanna love you forever
ne`t ji an-at da mion i lot ge na wa ham ge yong won hi

o laet dong an ge` daen na e ga se`m-e
man-e`n si gan ge`l lo do
a ju mol li is-o do sal-a is-ot jio

IN ENGLISH

My Memory I remember everything
I can’t see even a little thing when I close my eyes.
You’re far away somewhere that I can’t reach
I didn’t say I love you or I will wait for you

I really didn’t imagine meeting you again
I still love you, I confess you now
I wanna love forever if it is not late, forever with me

Even though my heart lived without you for a long time,
You were in my heart

I really didn’t imagine meeting you again.
I still love you, I confess you now
I wanna love forever if it is not late, forever with me

IN MALAY

memori ku,
aku ingati semuanya..
aku tak mampu melihat apapun bila mataku tertutup..
kau jauh disana, disuatu tempat yang tidak dapat aku gapai..
tidak aku kata aku mencintaimu ataupun aku akan menantikanmu..

tidak pernah aku bayangankan untuk bertemu mu kembali..
aku masih menyintaimu, kini aku akuinya..
aku ingin menyintaimu selamanya, jika belum terlambat,
selamanya bersamaku..

walaupun hatiku tetap berdegup..
biarpun kau tiada disisiku untuk masa yang lama,
kau tetap di hatiku…

tidak pernah aku bayangankan untuk bertemu mu kembali..
aku masih menyintaimu, kini aku akuinya..
aku ingin menyintaimu selamanya, jika belum terlambat,
selamanya bersamaku..

July 23, 2007

Selamat Pengantin Baru – Suzana & Faiz

Salam sejahtera para pembaca budiman,

Emm lamer tak update blog nih… Bukan sajer tak update, nak bukak pun sekarang sudah jarang sekali. Tak kesah la.. ape-ape pun rasenyer kiter lom terlambat lagi nak wish SELAMAT PENGANTIN BARU buat kakak kesayangan, @ tempat nak sembang-sembang kat umah, @ tempat nak ngutuk-ngutuk, @ kawan sama-sama nengok tv… SUZANA bersama pilihan hatinyer FAIZ pada tanggal 7.7.07 dengan sekali lafaz sahaja beliau sudah menjadi isteri orang. Perkenalan yang agak sempoi; sama2 bekerja di tempat yang sama HSBC (skrg dah tukar tempat lain). Agak hiruk pikuk sedikit seadaan di rumah waktu itu. Hai.. almaklumlah kenduri kendara Pakcik Kassim nak menyambut 1st menantu lelaki dalam umah. (sebelum nih ada sorang je menantu pompuan – wife abang kiter lah). Ape nak di kata sekarang diorang baru je pulang dari honeymoon di Kuching. Ribuan malah jutaan terima kasih kepada kengkawan yang sudi datang ke umah untuk memeriahkan majlis dan juga kengkawan yang tak dapat datang tapi kasi hadiah je (macam kiter lak yang kawen.. huhu..)

Agak menarik di majlis kawen kakak kiter nih sebab ade disediakan desert yang kiter rase kawasan kampung seksyen 17 s.alam belom penah buat lagi. Nak tau tak ape dier?? Cendol dalam cup comei!! Sewaktu kiter tengah dok bersantai bersama kengkawan selepas penat jadi pengapit (actually tak penat pun malu saje yang ade mm.. eh.. korang ingat senang ke nak kipas pengantin dengan menggunakan tangan kiri!!) ade la 2-3 budak-budak (maybe jiran muda kelompok 17 kot) sedang menatang dulang yang berisi beberapa cup cendol dan cendol tersebut diagih-agihkan kepada pengunjung yang datang. Mmmm… selalunyer desert kat majlis kawen puding ke, kek ke… nih cendol pulak… Kumpulan kompang yang ditempah khas dari Puchong pun siap bawak rebana ubi. Dengar kata kumpulan kompang nak mainkan 8 lagu tapi ‘tak dan’ sebab pengantin jalan laju sangat… huhu… (salah pengapit ker?? Sebab pengapit yang bawak pengantin!!) Kiter ingat senang jer nak jadi pengapit nih rupenyer sangat susah dan tak bape best la.. tak dapat enjoy dengan majlis. Ade kengkawan yang datang pun tak sempat nak jumpe sebab sibuk dengan pengantin. Sorry la kawan-kawan… :-(

Walau ape-ape pun alhamdullillah.. Majlis yang tak seberapa pun akhirnyer abis dalam keadaan dan cuaca yang sangat baik. Selesai je majlis hujan pun turun. Mak kata hujan rahmat tuh!! Nih ader la sedikit gambar untuk tatapan pembaca. Story majlis belah lelaki di Dewan Peperiksaan UKM Bangi akan di gubah pada next entry.. so chow!! n salam… :-)

{pictures at Shah Alam & UKM, Bangi – photo by professional photographer, model: unknown}

July 6, 2007

Something Stupid

I know I stand in line Until you think you have the time To spend an evening with me And if we go someplace to dance I know that there’s a chance You won’t be leaving with me

Then afterwards we drop into a quiet little place And have a drink or two And then I go and spoil it all By saying something stupid Like I love you

I can see it in your eyes You still despise the same old lines You heard the night before And though it’s just a line to you For me it’s true And never seemed so right before

I practice every day to find some clever lines to say To make the meaning come true But then I think I’ll wait until the evening gets late And I’m alone with you

The time is right Your perfume fills my head The stars get red And oh the night’s so blue And then I go and spoil it all By saying something stupid Like I love you I love you…

July 4, 2007

Jikalau Aku…

Sebelum aku membalas lamaran cintamu Aku perlu tahu benar kamu jujur Kerana aku pernah terasa tertipu Dengan janji palsu teman terdahulu

Jikalau aku Memberikan sepenuh jiwa Yakinkanlah akan setia Hanya ku kau sayang siang dan malam Jikalau kamu mahu keperingkat seterusnya Tunaikanlah apa ku pinta Itu semua perlu jikalau aku menyintamu

Sebelum itu jumpalah orang tuaku Mintak izin dulu agar mereka restu Jangan pula nanti kau mula terasa jemu Fikir betul-betul sebelum kita bermula

Dalam kita ada dua Kau dan aku jadi satu Jika benar-benar mahu Buktikan dahulu cintamu

Selamat Pengantin Baru – Adnan Rizal & Norlita

Salam buat kengkawan dan pembaca… Nampak tak pasangan bahagia tu… Senyum jer… Tu la Nandre dan isterinyer Ieta dah pun selamat naik pelamin pada 24 June 2007. Kiter pun g la tengok gak dari Shah Alam – Putrajaya – Sekinchan berkonvoi bersama kawan-kawan PLF. Minggu ni plak majlis kenduri akan berlangsung di Tepen tapi sori la Abang Nandre, kiter tak dapat la nak g saner jauh sangat lagipun 8 July 2007 nih ade kenduri di rumah kiter sendiri di Shah Alam (kakak yang kawen la..). So, kiter nak nyanyikan lagu nganten baru buat Adnan Haris & Norlita…

Selamat pengantin baru
Selamat berbahagia
Selamat ke anak cucu
Selamat sejahtera

Semoga berpanjangan
Semoga berkekalan
Semoga satu tujuan
Samoga aman…

Hidup mestilah rukun
Sabar paling perlu
Cinta setiap hari
Senyum mesti selalu

{picture at Sekinchan – photo by yisuzy & ntah!, model: Sony Ericsson S700i ; edit by yisuzy}

Aper nak di kater

Salam pembaca… (kiter pun tak tau ade lagi tak pembace sbb dh lamer sangat tak update blog nih). Maybe dah lamer sangat tak update blog jadi ade hilang sedikit skills dan jugak dah terluper sikit bagaimana nak menggunakan wordpress (ape daa…)

Aper nak citer ek?? mmm… sedikit info pasal penunggang motosikal – Kemalangan jalan raya merupakan salah satu fenomena yang membimbangkan pelbagai pihak, terutamanya pihak kerajaan. Masalah ini perlu diberi perhatian serius kerana golongan penunggang motosikal telah mencatat bilangan kematian yang tertinggi berbanding dengan pengguna jalan raya yang lain. Menyedari hakikat ini, pengenal pastian masalah-masalah yang menyebabkan berlakunya kemalangan di kalangan penunggang adalah penting agar strategi-strategi kempen keselamatan jalan raya yang sesuai dapat dihasilkan bagi menangani masalah tersebut. Kajian terdahulu menunjukkan bahawa sikap penunggang merupakan faktor utama yang menyumbang kepada berlakunya kemalangan. Antaranya ialah menunggang melebihi had laju, melanggar lampu isyarat, mengekori kenderaan lain dengan rapat, kecuaian penunggang dan sebagainya.

Jom kiter mulakan citer pasal hari semalam 3rd July 2007. On da way nak balek keje la nih… Baru je meninggalkan PLF dalam 2km sikit lagi kiter nak melanggar satu motosikal.. (nih kira dah tekan break paling dalam la nih sampai terpaksa menukar2 gear berkali2…) ish ish ish… panic gak tapi muka kena buat2 cool sebab kat sebelah ade member satu opis gak (suhana name dier… nak kenal ker?? mmm… dier dah ade anak sorang da..). Kiter pun tak tau moto tu tak nampak ke keta kebal kiter… Tengah syok2 bawak keta jalan straight tetibe motor ni buat klaka plak dah la bawak bini dan anak kecik (baby aku kire) sesuker hati tok nenek dier je nak masuk junction. Kiter tau la dier dah tak nyempat2 nak balek umah tapi betol la dier tak sayang anak bini dier… Kiter kasi 1x hon yang tersangat la panjang… Dalam hati hangin betol. Nyumpah2 tapi SUZILA BUKAN KAYA GITU… yang peliknyer sedikit rase bersalah takde langsung dalam hati si pembawak moto tadi karena dier langsung tidak mengangkat tangan untuk bermohon maaf. Bukan la kiter harap sangat tapi orang Malaysia, orang Melayu penuh dengan adat2 dan beradap. Mmmm… udah ler…