July 28, 2008

Atok yang sakit :-(



{picture at HTAR; photo by yisuzy, model: nokia n73me}

Malaysia vs Chelsea

Chelsea will be at Stadium Shah Alam on 29 July 2008, 8.45 pm to participate in a friendly against Malaysia. Ticket price – RM33, RM53, RM83, RM103, RM303 (VIP)

July 27, 2008

Kenape beliau rosak??

Tension!! Tak boleh tido… HP saye rosak :-( Banyak gambar dan mp3 dalam HP tuh… Ada gambar Awak dan Kiter, Family, Semalam punya event, Rumah Mr. Nandre dengan tomatoboy dia… Hmmm… On pun tak bole langsung… :-( Sangat tension… Mata ngantok sebab dok belek HP je tak bole tido… Baru je beli (8 February 2008)… :-( :-( Esok nak cari HP baru… Tak peduli!!! Tapi tak tau apa brand… Nokia again or Sony Ericsson… Model apa pun tak tau… Jangan beli Nokia N73… Selalu je hang… Buduh!!… Ni rosak pulak… Slow nak mampus!!… Nasib baik semalam tak joli sangat… Semalam pegi Times Square dengan Sally… Dia cari baju untuk dinner ala-ala Retro… HP sangat penting… tertinggal wallet takpe tapi kalu tertinggal HP mesti kena patah balik… Tension sangat-sangat… Nak beli HP baru… Pakai card je la… Cepat la siang… Dah tak sabar… Dah tak sabar lagi… Dah tak sabar… Dah tak sabar lagi…

July 25, 2008

Saye Bukan Peminta Sedekah!!!

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye terkejut…

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye kecewa…

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye sedih…

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye menitiskan air mata

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye inginkan perhatian

Saye bukan peminta sedekah
Tapi inginkan kemesraan selamanya

Saye bukan peminta sedekah
Tapi ketahuilah saye seorang yang mengambil berat

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye perlukan semangat

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye ingin membahagiakan dan dibahagiakan

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye inginkan belaian

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye ingin dilayan seperti seorang PEREMPUAN

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye sangat menghormati dan ingin dihormati

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye ingin sangat untuk belajar

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye tidak suke mengasari dan dikasari

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye sedar KITER BERBEZA

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye takut kehilangan

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye sangat merindukan

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye sangat menyintai

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye hanya mampu berdoa

Saye bukan peminta sedekah
Tapi saye perlu berkata “MAAF”

Good Bye Practical Students

Hi,

Today… last day… wave goodbye… final semester… practical in 2 months at U*M… 2 sweet girls… 1 hensem boy… bloggers… like them… very friendly… thank you for the memories… smile… present… will meet once again… do it urself – the sourvenir – bindery… sad…

visit veterinary library… stair… risky… horse… shit… candid pictures… visit medic library… dead body… gerontology… nasik lemak… feeling hunger… best!… sayonara…

Adios!!
{picture at foyer; photo by yisuzy, model: nokia n73me}

Saye yang gatal!!!

Alarm. Bising. Bangun pagi. Pukul 5.00. Malas! Tido balik. Tak boleh! Nanti terlajak! Duduk atas katil. Termenung. Ingat mimpi. Senyum. Ingat lagi. Ketawa. Malu! Cari handphone. Tengok. Blur! Takde message. Tak miss call. Gambar boring. Rindu. Tiba-tiba. Gatal. Garu-garu sedap. Garu lagi dan lagi. Makin bertambah sedap. Tumbuh bintik-bintik. Color merah. Saye menjerit. Aaaaa…!!! Semua orang bangun… Ooooh god! No!!!

Dan sekarang baru saye tau saye seorang budak perempuan yang allergy. Tapi saye masih tak tau allergy dengan apa. Sekian.

…..hmmm….
{picture di kantor; photo by yisuzy, model: nokia n73me}

July 22, 2008

Ada Untukmu – Nubhan

Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiri
Menunggu penuh dengan kesabaran
Tanpa manis madah
Janji yang puitis
Tuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci

Aku…Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku…Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku…Sayang dirimu (menyayangimu)
Biarpun nafas ku sampai terhenti

Akan ku kota janji kita
Mendirikan Taj Mahal cinta
Seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Terasa indah pabila berdua
Semakin tiba saat bahagia
Merai cinta kita

July 21, 2008

I'm a MURDERESS!!!

Exasperate and tension with this insect!!! Arrggghhh… Mampus kau!!!

Daily Blogger Award

Thanks to Tobby kerana bagi award pada saye… ;-) Walaupun saye bukan lah seorang daily blogger… Ada time bole la post something… huhu… So, dah dapat award ni… saye diarahkan untuk pass pada blogger-bloger yang lain… Anugerah Daily Blogger jatuh kepada……….

1. Munmonlisme
2. Amien Raptor
3. Maria Qibby
4. SSulieana
5. Baguznet

Lepas ni, pandai-pandai u all (yang 5 orang tuh) pass pada kenkawan blogger yang lain…

Phewww….

July 16, 2008

Tag Saye Kali Ke-2

Nama-nama timangan :
‘Ujie’ or ‘Jea’ – normally family je yang panggil cam neh…

Anda seorang yang :
Takut tido sorang, gayat, suke buat cookies (receipe from Martha Stewart) ;-)

Insan teristimewa dan kenapa dia terlalu istimewa dimata anda :
All my family! Tanpa mereka sapelah saye…

Lagu kesukaan anda :
1. Close To You – The Carpenter
2. Dua – KRU
3. To Love A Woman – Lionel Richie & Enrique Iglesias
4. Cherrina – KRU
5. Follow Through – Gavin Degraw

Makanan kesukaan anda :
Nasi + Kicap = Gaul sehingga sebati hehe… acah mat labun… Lasagna la…

Warna kesukaan anda :
Chrome – nampak elegant!

Sikap yang membuatkan anda stress :
Kaki kelentong… susah la nak pecaye lepas neh!!

Tiga benda yang mesti ader dalam beg anda :
1. Wallet + Handphone + Car Key – wajib…
2. Pantis + Pad – in case la..
3. All my makeup – heee…

Kali terakhir anda menangis dan kerana apa :
Ahad, 13 July 2008. Rase diri ditipu!