August 31, 2008

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Salam merdeka buat semua!!!

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

August 28, 2008

Aku benci ngko!!!

Aku benci ko!!! Pasal ko… aku dengan ‘A*ak’ jadi tak best!!! Pasal ko… aku jadi ego!!! Pasal ko… aku jadi moody!!! Pasal ko… aku jadi tak bole fikir dengan betol!!! Pasal ko… aku makin benci dengan ko!!! Politik konon!!! Pegi la m*mp*s!!! Jaga tepi kain orang!!! Buat hal sendiri la weii!!!

August 27, 2008

Seri kena cium!!!

%$&^#@!!! &^#%^&@!!! tuuut… tut… tuuut… &^%$*#!!! Abis bercalar Seri SapphireViv aku… :-(

August 15, 2008

[MAHA 2008] & [PAMERAN PESTA KAAMATAN & GAWAI]

Hmm…

Hari Jumaat… Tak tau kenape… Rase penat, letih dan ngantok… Maybe sebab tak cukup tido… Semalam balik keje pukol 9pm… Tengahari ingat nak tido… Tapi nak pegi tengok MAHA 2008… Sampai sane… Banyak orang… Parking pun banyak… Panas terik… Pakai payung… Jalan kaki… Makan dulu… Ade 4 buah dewan pameran… Ramai orang… Jalan-jalan tengok je… Sambil snap picture… Pukol 2.45pm bertolak balik ke kantor.

Sampai kantor… Foyer PSAS… Pameran yang dibuat oleh Perwakilan Mahasiswa Sabah dan Sarawak… PAMERAN SEMPENA PENUTUPAN PESTA KAAMATAN DAN GAWAI… Sempat snap picture lagi… Dah 3 hari pameran neh… Hari ni last day… Tengok pameran dan jualan… Terus masuk library… Baru rase sejuk yang best… Hmmmm… Dapat souvenir daripada students… Thanx sesangat… Ni kira-kiranya macam I tolong U, U tolong I… To all you guys, study hard & smart kay… Balik Sabah & Sarawak bawak sumpit… Huhu…

Ceeeyyy…

{picture di kantor – photo by yisuzy, model: nokia n73me}

August 14, 2008

Ade +ve dan -ve nyer…

Heylo…

Bulan Ogos ni adalah bulan untuk kita semua rakyat Malaysia bersama-sama menyambut Kemerdekaan ke-51. Tapi apa yang saye nampak, semangat kemerdekaan jelas tak kelihatan langsung di mata-mata rakyat Malaysia. Masing-masing sibuk dengan isu-isu harga naik, politik dan Anwar yang memang hangat sekarang dan baru-baru nih kesah kemasukan pelajar UiTM 10% diberikan kepada bukan bumiputera. Apa neh!! Mane peginyer semangat kemerdekaan. Saye yang akan membuat pameran sempena bulan kemerdekaan ni terpaksa bekerja agak last minute kerana kebanyakan bahan info-info mengenai kemerdekaan tahun ini lambat dikeluarkan/dihebahkan. Kalau dulu di jalan, ramai kenderaan yang dah mengibarkan jalur gemilang. Tapi sekarang??? Hmmm… Tak kan lah sambutan ke-50, ke-100, ke-150, ke-200 dan seterusnya sahaja yang gilang-gemilang???

Kalau saye bace coretan member-member blog saye, mereka sibuk memperkatakan mengenai kemasukan pelajar bukan bumiputera di UiTM. Bagi saye, ade +ve dan -ve nyer… Saye juge bekas pelajar UiTM (semua bumiputera) dan sekarang bekerja di UPM (bumiputera, cina, indian, iran, pakistan dan foreigner-foreigner yang lain di seluruh pelusuk dunia). Truthly saye nak bgtau, pelajar bumiputera memang banyak yang masih ketinggalan. Cara pelajar bumiputera (terutama MELAYU) masih sentiasa ketinggalan dibelakang kerana mereka tiada perasaan untuk mengejar. “Kalu dapat baguslah, kalu tak dapat takpe”. (Hopefully bukan semua… plz…) So sad la… seriously… Mmmm… Berdanding dengan student Cina. Cina!!! Arghh!!! Dari zaman dulu kenapa mesti Cina yang lebih maju.

Berbalik kepada UiTM tadi, macam yang saye dah bagitau. Ade baik dan buruknya. Tapi saye tak nak komen ape-ape. Kiter tengok saje…

Abis sudah cherita…

Kursus Asas Penjilidan Bahan

Hari ini punya cherita…

Hampir 4 bulan di tempat kerja baru… Seronok dengan kerja… Academic library yang tidak asing lagi… Telah dinobatkan sebagai Research University yang tersohor… Koleksi yang hampir mencapai 70K… Bertungkus-lumus untuk mencapai 1 juta… Layanan yang 1st class untuk semua pengguna… Saye di tempatkan di Support Service Division… Mandur kepada Unit Penjilidan… Mempunyai staf yang sangat cool dan best… Masih belom teror untuk menjilid bahan… Dan… Hari ini… Untuk pertama kalinya… Saye telah menjahit journal dengan jenis jahitan ‘Over Casting’… Sangat best!!!… Ade banyak lagi jenis jahitan… Side stitchSewing on tapeSaddle stitchCross stitch… Kursus yang dijalankan hanya sehari… Saye sangat teruja… Mahu jilid banyak lagi bahan… Saye leka dengan dunia penjilidan… Sehingga… Hampir saye tidak mahu makan dan tidak mahu balik… Huahuahua…


{picture di kantor – photo by yisuzy, model: nokia n73me}

August 10, 2008

If you wanna be happy – Jimmy Soul

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Qh9ZZgDqzAg]

If you wanna be happy
For the rest of your life,
Never make a pretty woman your wife,
So from my personal point of view,
Get an ugly girl to marry you.

A pretty woman makes her husband look small
And very often causes his downfall.
As soon as he marries her
Then she should starts
To do the things that will break his heart.
But if you make an ugly woman your wife,
You’ll be happy for the rest of your life,
An ugly woman cooks her meals on time,
She’ll always give you peace of mind.

Don’t let your friends say
You have no taste,
Go ahead and marry anyway,
Though her face is ugly,
Her eyes don’t match,
Take it from me she’s a better catch.

Say man.
Hey baby.
Saw your wife the other day.
Yeah?
Yeah, she’s ugly.
Yeah, she’s ugly but she sure can cook.
Yeah?. Okay.

August 8, 2008

Colbie Caillat – Bubbly

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oBYfabGHTrM]
Will you count me in?

I’ve been awake for a while now
you’ve got me feelin like a child now
cause every time I see your bubbly face
I get the tinglies in a silly place

It starts in my toes
and I crinkle my nose
where ever it goes I always know
that you make me smile
please stay for a while now
just take your time
where ever you go

The rain is fallin on my window pane
but we are hidin in a safer place
under covers stayin dry *(safe) and warm
you give me feelins that I adore

It starts in my toes
make me crinkle my nose
where ever it goes
i always know
that you make me smile
please stay for a while now
just take your time
where ever you go

What am I gonna say
when you make me feel this way
I just……..mmmmmm

It starts in my toes
make me crinkle my nose
where ever it goes
i always know
that you make me smile
please stay for a while now
just take your time
where ever you go

I’ve been asleep for a while now
You tucked me in just like a child now
Cause every time you hold me in your arms
I’m comfortable enough to feel your warmth

It starts in my soul
And I lose all control
When you kiss my nose
The feelin shows
Cause you make me smile
Baby just take your time now
Holdin me tight

Where ever, where ever, where ever you go
Where ever, where ever, where ever you go
Where ever you go, I’ll always know
Cause you make me smile here, just for a while

Tarikh Hari Ini Yang Chantek!!!

August 6, 2008

Library terbakar!!!

Haha…!!!

Saye, Enie & Fiza… rancak bergosip… ketawa… tengok friendster… kutuk-kutuk… ketawa lagi… tiba-tiba… lampu padam… PC pun padam… kriiinngggg!!! (loceng kecemasan)… bunyi bising… api… kebakaran… terbakar… hitam… rentung… mati… tapi… kami masih… gelak-gelak lagi… Enie nak telefon Nida… nak tanya… betol ke library terbakar… Fiza kata tak bole… kecemasan… lambat nanti boleh mati rentung… lari keluar… eh! masuk office balik… amik handphone je… wallet & kunci kereta… terlupa… lari-lari… penuh sesak… cari jalan lain… dapat keluar… kami selamat… :-)
____________________________________________________________________________________

Cerita dia atas adalah benar dan telah terjadi pagi tadi akan tetapi ia hanyalah sekadar latihan…

Tima kaseh kat abang-abang bomba —> students dan semua staff selamatttt…

Enuff said…

{picture di kantor – photo by yisuzy, model: nokia n73me}