Selamat Hari Ibu (^_^)

Salam Semua dan tidak lupa juga kepada mak, ibu, mama, mummy, ummi, bonda (atau apa sahaja panggilan mereka) Selamat Hari Ibu :-)

Malam tadi saye sangat teringin nak makan ice blended chocolate dan indulgence kek. Lantas en. Suami memandu kereta kesayangannya (yang saya panggil washer machine bergerak… dulu la… sekarang tidak lagi ;-) ) Dekat Cheras ni mana la nak cari Secret Recipe… Dengan ketangkasan pemikiran en. Suami dia terus memandu ke Tesco Ampang… Yea, di sana memang ada banyak kedai makan.

Pabila saye sedang makan dengan penuh syahdu bagaikan terbang di awang-awangan. En. Suami berkata “bila la anak aku nak keluar ni… Cepat la sikit bulan Oktober… Cepat la…” sambil matanya melihat terlalu ramai manusia lelaki yang sedang berjalan membawa anak-anak mereka yang comel 8-) Dan… saya juga terlihat baju-baju yang comel dijual di booth berdekatan… Hahaha!!! Indah sungguh kurniaan Tuhan kepada saye… Mendapat en. Suami yang sangat kelakar… Yea betol! Beliau takde saye sunyi…

Terus saye teringat zaman 2005-2006 dahulu… Zaman saye student ‘U-i kecik-TM’ yang sedang mencari tempat untuk praktikel… Saye cari sendiri di internet tanpa pertolongan lecturer saye (sebab senarai tempat praktikel itu sangat boring huhu…) dan saya terjumpa PLF lalu saya buat satu panggilan…

Saye: Hello, selamat pagi, nama saya bla bla bla… student bla bla bla… (biasa la introduce diri :-) )
Librarian: Yea hello ini P*r*a** L**de*s**p F**nd*t**n. Saya Ahmad Munawar bercakap
Saye: Saya sedang mencari tempat praktikel. Boleh ke saye bla bla bla & bla…

Librarian: Hmm… Bagus tu kita kat sini memang kekurangan kaki dan tangan… Awak hantar surat dan resume ke alamat yang ada di laman web bla bla bla…
Saye: Yea saye sedang bukak laman web itu
Librarian: Betul ke address yang awak bukak tu? Sebab kita ada address lama dan baru. Bukak yang baru ye bla bla bla… Yang ada gambar bla bla bla…

(Ish mamat ni… betul la aku bukak)
Dalam hati saye bayangkan orangnyer bersongkok aji dan ada janggut yang panjang sesuai betul dengan namanya :-)

Dan… hari pertama di tempat praktikel pun bermula…
Haha!! Surprise… orangnya tidak bersongkok aji dan sama sekali tidak ada janggut

Enuff said… cerita saya telah terkeluar dari tajuk… bersambung di keluaran akan datang… saya mahu pegi swimming :-)

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://suzila.munmon.com/2010/05/selamat-hari-ibu-_/trackback/

Comments

Selamat Hari Bakal-Ibu….

hee… hari ko bulan depan lah yea…

hahahahaa, itulah penangan cik amroth yang serba mesra macam kedai mesra petronas.

selamat swimming dengan baby kecik hahahaa..

Post a comment