May 28, 2011

Ate mote mote saye

image

Salam,

Sara…  Dia sudah tidur… Saye sangat geram… Rasa nak gigit… Rasa nak cubit je pipi… Rasa nak cium puas-puas… Rasa nak usik bagi dia bangun… Nak main-main dengan dia… Nak bagi dia gelak… Nak cerita dengan dia… Nak dengar dia bercerita pulak… Nak tengok dia guling-guling… Nak dengar suara manja dia…

Sara, mommy & abie love u… Love u a lot… Love u so much

Ate mote mote… Zzzz…

May 27, 2011

Penyakit ID10T

Salam semua,

Haha! En.Suami selalu cerita pasal penyakit ni dulu. Dan hari ini, waktu ini, di sini saya yang terkena. Haishh…

Nak di jadikan cerita… Saya mahu pulang segera ke rumah. Al-maklumlah dari Serdang ke Gombak kan… Jauh dan jem… Sungguh saye tak larat… Di tambah dengan perut yang dah memboyot.

Saye sudah separuh jalan nak keluar kawasan UPM dan tiba-tiba… Saye teringat henpon saya… Ya… Henpon masih di atas meja bilik saye… Adoiyaiii… Nak mintak tolong sape amik kan… Nak call macamana?

Terpaksa la saye patah balik… Naik tangga library… Semata-mata henpon ini… Mencabar sungguh. Huh…

Ai Dee Ten Tee… Sungguh saye hari ini…

May 7, 2011

Mother’s Day Celeb :-)

As Salam semua,

Saya sedang memikirkan menu untuk sambutan Hari Ibu esok. Saya ada 2 orang ibu yang saya sayang :-)

Planning nak buat puding roti. Dan maybe ada …hmm… ntah la. Lom decide lagi. Spegeti, popia goreng, sandwich. Something yang senang untuk dibuat laa…

Memandangkan perut saya semakin membesar… pergerakan terbatas… nak bawak diri pun macam tak larat… pinggang sakit, kaki sakit… tapi saya mempunyai keinginan yang tinggi untuk masak.

Sebelah paginya saya akan celebrate bersama keluarga mertua di Gombak dan lepas tu terus bergegas ke Shah Alam berjumpa mak yang saya sayang yang dah tak berapa.sehat.

Hmm.. saya masih ingat lagi mak dulu penah cakap pada saya… “jie, bila nak besar ni penat mak bagi makan hari2″ hehehe… mak, uji dah besar sekarang… nak ada 2 anak dah kekeke…

Mak, bole tak suap uji makan macam dulu2. Uji teringin la… Nasi lauk ikan goreng dengan kicap. Tu faveret uji. Mak suap uji comot2 tau… hehehe…

Ok la, saya nak mandi dan bersiap2 pegi giant. Nak membeli barang2 untuk esok….

Selamat Hari Ibu untuk semua ibu yea… Bye :-)