July 30, 2011

Keluarga kecil saye…

Assalamualaikum Warohmatullahi Wabarokatuh,

Ini keluarga kecil saye. Saye sayang keluarga kecil saye. Kalau dulu saye hanya berdua, sekarang saye sudah bertiga dan lagi 1 bulan saye akan berempat. Saye boleh cuti 3 bulan. Yeay! :-D Perut saye semakin membesar membesar dan membesar. Makhluk di dalam perut saye sering membuatkan perut saye seperti dipukul sang ombak. Bergerak-gerak dan berpusing-pusing.

Kalau makhluk di dalam perut ini besar nanti, dia akan baca belog mak dia ni. (itu pun kalau Abie masih lagi bayar annual fee nya) Dan, saye ingin berpesan kepadanya:

Anakku,
Mommy, Abie, & Kakak Sara sangat sayang akan kamu
Jadilah anak yang soleh kerna kamu bakal menjadi imam muda :-)
Pimpinlah keluargamu,
Taatlah kepada kedua orang tua mu (jika masih ada hayatnya)
Jangan sesekali abaikan ibadahmu kepada Yang Maha Esa
Dan jangan lupa, pelajaran itu sangat penting
Yea, sangat penting anakku
….
Sayang kamu…

July 29, 2011

Awak kan Seth Tan Saye (^_^)

Salam di pagi Jumaat yang sejuk,

Adoiyai… Demam Nora Elena dah lama berakhir. Tapi… bahangnya masih ada samar-samar. Saye bukanlah termasuk dalam golongan yang wanita-wanita yang menonton tv3 ketika waktu Maghrib itu. Tak sempat! Everyday sampai rumah paling awal pun pukul 7.45pm. Tak dan la nak ngadap depan tivi.

Tapi… saye tak nak la jadi katak bawak tempurung. Semua orang dok sibuk cerita pasal Seth Tan. So, initiative… Youtube ler! Bila free saye akan tengok. Guna Ipad atau HP saye sendiri. :-) Nak habiskan 23 episod makan 2 minggu jugak la hihihi…

Tapi… tatkala mendengar lagu Sofaz yang berkumandang di corong radio “Sesuatu Yang Berbeza” & “Dan Bila Esok” pasti saye akan berkata “Rasa macam Seth Tan ada kat sebelah je… hihihi…”

Kalau en. suami dengar pasti dia tunjuk muncung sedepa. Dan… telah saye jangka, pagi tadi muncung sedepa tu kalau diikat dengan riben merah pun cantik jugak kan. Hihihi!

Yea, pagi tadi Seth Tan ada di sebelah saye. Awak la Seth Tan saye wahai AMMA…

Sekian.

July 18, 2011

Cherita malam tadi

As Salam,

Pada suatu hari, saye bersama dengan kawan-kawan saye berlari-lari merentas desa. Jalan raya banyak ditutup oleh pihak polis. Mereka menunjukkan kepada saye dan kawan-kawan laluan yang betul untuk merentas desa.

Tiba-tiba saye rasa saye sedang naik kereta bersama kawan-kawan saye. Ada 3 buah kereta semuanya. Saye dan kawan-kawan mahu membeli-belah di Shopping Mall. Sedang kawan saya mencari-cari tempat parking kereta, dengan tidak semana-mena ketiga-tiga kereta tadi terlibat dalam kemalangan. 2 buah kereta cedera ringan tetapi sebuah kereta terapung-apung di atas longkang yang amatlah besar saiznya.

Saye membantu kawan saye keluar dari kereta tersebut. Kami tak jadi shopping. Saye terus pulang ke rumah mengambil van bapak saye (bapak aku ada van ke?) dan terus pergi membantu kawan-kawan saye yang terlibat dalam kemalangan.

Kami terus berjumpa dengan Encik Polis. Encik Polis sangat garang. Dia menulis sesuatu di atas kertas. Saye rasa mungkin dia nak saman kami kereta memandu dalam keadaan merbahaya. Tapi… Encik Polis ada menjual Tau Fu Fa. Ada 4 perisa. Ada rasa kiwi, orange, honey dan chocolate. Sambil Encik Polis menulis sesuatu di kertasnya, saye telah memesan 4 Tau Fu Fa. 2 perisa honey dan 2 perisa chocolate.

Tiba-tiba saye dengar Ate Mote Mote menangis. Saye terjaga dari tidur. Rupa-rupanya saye bermimpi… cet!

Tag kawan-kawan yang terlibat dalam cerita ini: Rozie, Sham, Sal, Sha-e dan beberapa kawan lain yang saye tak kenal.

July 4, 2011

Kalau sara demam

Kalau sara demam
Abie & Mommy tak tidur malam

Kalau sara demam
Bulan bercahaya pun nampak suram

Kalau sara demam
Muka ceria boleh jadi muram

Sara anakku,
Abie & Mommy tak kesah nak berjaga malam… tak kesah nak melayan karenahmu itu… Abie & Mommy rindukan gelak gatal sara, omelan & cerita yang kami pun tak paham sama sekali, tak sabar nak main kejar-kejar merangkak sampai ke dapur, rindu nak cakap “Hah! Sara don’t touch. Come here. Cannot!”

Semoga cepat sembut yea anakku A’eisya Qaisara Munawar…

(Posted by Android HTC Desire Z)