Sakit buatan orang

Salam Sejahtera, Gong Xi Fa Cai kepada yang meraikan dan Happy Valentine’s Day,

Adoi… sangat malas untuk menghupdate blog saya ini. Rasa macam dah tak terurus. Perlukan masa untuk menukar theme.

Saya masih seperti biasa… Masih menjadi isteri yang baik dan taat kepada sang suami… Cuma dua tiga menjak ini saya mengalami keadaan yang paling tak best. Macam demam, sakit perot, pening, loya, muntah, tiada selera makan dan tidak mampu melakukan apa-apa kecuali berbaring.

Inikah yang dialami oleh setiap bakal ibu? Ah! betol saya tidak suka… Namun saya harus kuat… Saya masih teringat tatkala Doktor Rahaya menunjukkan di screen di manakah gumpalan darah yang akan menjadi bayi yang comel itu. Ya! denyutan jantungnya saya dengar… Sangat stabil bunyinya… Rasa gugur jantung saya seraya mendengar bunyi itu. Sangat gumbira bagaikan mahu melompat-lompat. Oh! Di dalam perot saya ada hidupan yang bernyawa.

Terus saya menghubungi sang suami… Sang suami yang bakal bergelar ayah juga teruja mendengar cerita saya… Namun, bukan saya seorang saja yang mengalami keadaan yang tak best… Sang suami juga terkena tempiasnya… Sakit perot katanya… Kesian dia… Makan pun dia tak berapa selera… Ah! Macamane ni? Ntah la…

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang… Ya Allah jagalah anakku selama ada di dalam kandunganku dan sembuhkanlah dia, sesungguhnya Engkau adalah dzat yang bisa menyembuhkan, tiada ubat kecuali ubatMu yang tidak akan membawa penyakit… Ya Allah bentuklah dia dalam kandunganku dengan bentuk yang bagus dan tetapkanlah iman hatinya padaMu dan utusanmu… Ya Allah keluarkanlah dia dari kandunganku pada waktu aku melahirkan dengan mudah dan selamat… Ya Allah jadikanlah dia orang yang sehat, sempurna, punya akal, cerdas, alim mengamalkan ilmunya… Ya Allah berilah dia umur panjang, badan sehat dan budi pekerti yang baik, dan berilah lisan yang fasih serta berilah suara yang baik guna untuk membaca hadist dan Al qur’an dengan mendapat berkahnya nabi Muhammad SAW… Segala puji bagi Allah yang menguasai sekalian alam. Ameen.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
https://suzila.munmon.com/2010/02/sakit-buatan-orang/trackback/

Comments

Congratz my friend…

wah, ini sudah jadi serius nie, sapa yang buatkan hang ni wahai madame suzila? cho cherita sikit.

adakah betara guru sudah berbuat sesuatu kepada hang nie.

alangkah hebatnya dia, sehingga menjadikan org berubah kondisi.

jaga diri bebaik wahai suzila.

al-hamdulillah moga selamat semuanya… itulah pengorbanan namanya lala…insya-Allah semuanya akan ok.. kejap je mabuk2 tu..yg penting hepikan diri… jaga diri baik2…

pehhhhhhhhhhhhhhhhh, lepas nie amroth kuruih la nampaknya… suzila akan menjadi ibu..

1. perubahan diri yang ketara
2. emosi terganggu
3. makan tak menentu
4. nafsu makan yang ketara (suami pon akan ikut sama)
5. mengidam yang pelek2 (bukan sungai pelek na)
6. pertambahan berat badan
7. ada yang cepat leteh
8. tak buleh bawak keta kalau dah sampai satu masa
9. jalan tak buleh laju2
10. buat kerja berat sila kurangkan

terima kasih yea kawan-kawan 🙂 banyak juga petuanya yea…

tahniah sue..sorry mencelah dlm blog ko ni, duk explore2, jumpe blog kenalan lame nih, pe2pun kim salam kat Suami n da geng;)

uik..aku der tgok gmbar kawen ko dlm blog clan223, bukan suami ko der datang Library UMP ke awal bulan 2 lepas, Seminar Pengurusan Ilmu? Klu silap xper laa..pelanduk 2 serupa kot, huhu..

mrsonk: betol la ape ko nampak kat UMP tu… dia librarian Open University. 🙂

Post a comment