April 10, 2011

Pabila mata takmo pejam

Oh! mata… sila la pejam dan tido… apa! mata tak nak tido lagi… habis tu mata nak buat apa? nak tengok tv? cerita apa? spongebob? hehe…

Saye sedang cuba menghantar entry guna hp canggih ni… cool jugak android ni… tapi saye takde la macam en.suami… dia ada initiative nak study pasal android… install, uninstall macam-macam la…

Hmmm… sara dah tido… baik saye tido jugak… karang dia bangun mintak susu, saye yang ngantuk…

Bye, nite… :-)

April 8, 2011

Drawing suke-suke

Hi all,

Saye bukan lah orang yang sangat creative tapi boleh la nak melukis yang simple² dan boleh ditafsir oleh otak saye sendiri :-)

Saye saje nak share hasil lukisan ibu yang sedang mengandung untuk baju²nya. Ada yang dah siap pakai dan ada juga yang tak sempat buat. (Bukan tak sempat tapi malas nak hantar kain kat tailor + banyak baju ready made yang cantik² kat kedai).

{sumber foto : HTC Desire Z}

April 7, 2011

Sambal Itam

Saye memang suka makan… Kalau dulu before marriage saye dan adik saye suka masak sama², buat kek sama², buat cookies sama²…. Spaghetti, Lasagne, Cupcake, bla bla bla… Tapi sekarang saye tak punya banyak masa nak buat semua tu. Teringin tapi MALAS! :-)

Resepi Sambal Itam
Belimbing Buluh di rebus sehingga bertukar warna dan sifatnya.

Bahan A:
Bawang Merah
Bawang Putih
Cili Api
Ikan Bilis
Belacan

Cara:
Tumbuk Bahan A sehingga tangan anda penat :-) . Masukkan Belimbing yang dah direbus lalu tumbuk lagi sehingga betul² tak larat nak mengangkat tangan. Boleh tukar tangan kanan or tangan kiri. Tumis semua bahan tadi sehingga benar² kelihatan menarik untuk dimakan.

Note:
Kalau anda suka masin² bubuh la garam yea… Selamat mencuba!

{sumber foto : Samsung ES55}

Sara punya mamam

As Salam,

Ate Mote Mote saye sudah semakin membesar. Membesar membesar bagai juara :-) Dah makin lasak, makin manje… Hish geraamm…

Sejak dari 4 months lagi saye dah ajar dia mamam. Biasanya baby mamam after 6 months. Tapi saye tak pedulik. Ini anak saye heee…

Starting dengan mamam bubur tepung beras. Mula dengan plain color. Saye bagi variety bubuh labu, carrot. Tengok la apa yang sesuai dan dia suka.

Saye sayang Ate Mote Mote saye :-D




{sumber foto : Samsung ES55}